Αλίκη Τσοχαντάρη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλέφωνο: 210-994-2203, 6934-282-938

Άρθρα - Νέα

Της Αλίκης Τσοχαντάρη στο alfavita.gr

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον κοινού και ειδικών για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Το ενδιαφέρον αυτό κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητο είναι, αφού η ΔΕΠΥ είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή της παιδικής ηλικίας.

Της Αλίκης Τσοχαντάρη

Καμία έρευνα έως τώρα στην Ελλάδα δεν έχει αξιολογήσει τον επιπολασμό της χρόνιας κόπωσης χρησιμοποιώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού από την ελληνική επικράτεια τόσο των χερσαίων όσο και των νησιωτικών περιοχών. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης έρευνας καθώς και να εξάγει συμπεράσματα για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και την πιθανή συννοσηρότητα που σχετίζονται με το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (CFS). Μέθοδος: Δευτερογενής ανάλυση δεδομένων μελέτης που διεξήχθη μεταξύ 2009-2010 σε ένα εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 4894 ατόμων που ζούσαν σε ιδιωτικά νοικοκυριά στην Ελλάδα.

Δείτε την έρευνα εδώ

Της Αλίκης Τσοχαντάρη

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αποτελεί μια πολύπλοκη διαταραχή των ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα. Βέβαια υπάρχουν συχνά συνοδά συμπτώματα όπως η κοινωνική απόσυρση και αισθήματα ματαίωσης κ.α.

Της Αλίκης Τσοχαντάρη

Η Νευροανάδραση, η εκγύμναση δηλαδή της εγκεφαλικής λειτουργίας μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ) συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές/ συμπληρωματικές θεραπείες για μια σειρά από δυσκολίες, παθήσεις ή και διαταραχές που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία.

Καταρχάς, η Νευροανάδραση μπορεί να βελτιώσει το συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου. Η βελτίωση του συγχρονισμού στον εγκέφαλο έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητα ενός ατόμου να μάθει. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν αν ο συγχρονισμός σας ήταν εντελώς λάθος. Η Νευροανάδραση στοχεύει άμεσα στο συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου, στον συγχρονισμό αυτών των περιοχών, και ως εκ τούτου, στη διευκόλυνση της μάθησης.

Της Αλίκης Τσοχαντάρη

Η Νοημοσύνη μας αποτελεί προϊόν μιας μακράς αλληλεπίδρασης της φύσης (βιολογίας/ κληρονομικότητας) καθώς και της ανατροφής (περιβαλλον/ εμπειρίες ζωής).

Υπάρχουν 9 είδη-τομείς νοημοσύνης: η Μουσική – ρυθμική, η Χωροταξική, η Γλωσσική, η Λογικομαθηματική, η Κιναισθητική, η Διαπροσωπική, η Ενδοπροσωπική, η Νατουραλιστική και η Συναισθηματική.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στη χρήση και ενίσχυση του κάθε τομέα νοημοσύνης και όσο καλύτερη καθοδήγηση και ενθάρρυνση δέχεται ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι θεωρίες για το τι αποτελεί ευφυία, τι ακριβώς ορίζουμε, και έχει δοθεί έμφαση στο EQ (συναισθηματική νοημοσύνη) το οποίο φαίνεται να αποτελεί ίσως και πιο καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της ζωής του ατόμου απ’ ότι το IQ.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210-994-2203, 6934-282-938
contact@tsohantari.gr

Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ψυχοθεραπεύτρια, διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy), με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ψυχολογία «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

» Βιογραφικό

» Αρθρογραφία

Image

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού:
Κλείστε ραντεβού:
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ
Image