Αλίκη Τσοχαντάρη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλέφωνο: 210-994-2203, 6934-282-938

Βιβλιογραφία

Η συναισθηματική νοημοσύνη

Γιατί το "EQ" είναι πιο σημαντικό από το "IQ";

Daniel Goleman
Πεδίο, 2011

O Daniel Goleman, με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά, καταλήγει σε μια σύνθεση των πρόσφατων νευροεπιστημονικών ανακαλύψεων γύρω από τα συναισθήματα και αναδεικνύει τους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία των ατόμων.

Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη: Ένα πρακτικός οδηγός για γονείς

John Gottman
Πεδίο, 2011

Στο βιβλίο αυτό ο John Gottman μιλά στους γονείς για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ανάπτυξή τους.

Συνθετική ψυχοθεραπεία

 

Ιωάννης Ν. Νέστορος
Πεδίο, 2013

Η συνθετική ψυχοθεραπεία υιοθετεί τη δημιουργική σύνθεση των θεωριών και μεθόδων που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Η σύνθεση δεν γίνεται με τρόπο αυθαίρετο και αμεθόδευτο, αλλά συνδυάζει και συνθέτει δημιουργικά την αδιαμφισβήτητη γνώση, την κλινική αντίληψη, την εκτίμηση και κατανόηση των υπαρχόντων προβλημάτων και τις παρεμβάσεις που αναμένεται να προκύψουν.

Εισαγωγή στη συνθετική ψυχοθεραπεία

 

Kenneth R. Evans, Maria C. Gilbert
Ασημάκης Π., 2006

Aυτό το περιεκτικό κείμενο παρέχει μια ανεκτίμητη και προσιτή επισκόπηση του γρήγορα αναπτυσσόμενου τομέα της συνθετικής ψυχοθεραπείας, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μια σχεσιακή - αναπτυξιακή προσέγγιση στη θεωρία και την πρακτική.

Κλινική ψυχομετρία

 

Ρόμπερτ Μέλλον
Πεδίο, 2010

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την ψυχομετρική μέθοδο και τον ρόλο της στην εφαρμοσμένη ψυχολογική επιστήμη. Ειδικότερα, πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή στην ψυχομετρική θεωρία και την εξέλιξη των κύριων ειδών ψυχολογικών τεστ.

Εγχειρίδιο κλινικής ψυχιατρικής

 

Benjamin J. Sadock, Virginia A. Sadock
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας, 2007

Ένα σύγχρονο εγχειρίδιο για τη διάγνωση και κατανόηση των ψυχιατρικών διαταραχών που απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Στον κήπο του Επίκουρου: αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου

 

Άγρα, 2008
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας, 2007

Ο συγγραφέας των βιβλίων "Όταν έκλαψε ο Νίτσε", "Στο ντιβάνι", "Ο δήμιος του έρωτα", "Θρησκεία και ψυχιατρική", "Το δώρο της ψυχοθεραπείας", "Η θεραπεία του Σοπενάουερ", "Η μάνα και το νόημα της ζωής", παρουσιάζει ένα βιβλίο που αντικρίζει καταπρόσωπο τη μεγαλύτερη δυσκολία με την ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι: το πώς να ξεπεράσουμε τον παραλυτικό τρόμο μας για το θάνατο.ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210-994-2203, 6934-282-938
contact@tsohantari.gr

Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ

Αλίκη Τσοχαντάρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ψυχοθεραπεύτρια, διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Diploma in Integrative Psychotherapy), με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ψυχολογία «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου» στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

» Βιογραφικό

» Αρθρογραφία

Image

Επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού:
Κλείστε ραντεβού:
Δευ-Παρ: 10:00 πμ - 9:00 μμ
Image

Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.

OK